styl: Milk Stout
Ekstrakt: 16 Blg,
Alkohol 5.2%
IBU 26
SRM 34
Skład: woda; słód jęczmienny, płatki owsiane, słód aromatic, laktoza, słód palony, słód special B; chmiel Chinook; drożdże S-04
data ważności: 2.09.2016
data degustacji: 4.07.2016
Aromat:
umiarkowanie intensywny: mieszanina nut mlecznej czekolady, z nutami palonymi.
Delikatnie kwaskowaty, nieco w stylu palonej kawy z ziaren. Poza tym odrobina kawy zbożowej. Laktoza jest wyraźna, ale nie dominująca.
Piana:
2-3 cm grubości, kremowa, koloru kawy z mlekiem, minimalny lacing.
Kolor:
Czarny... pod światło staje się bardzo ciemno brunatny, nieprzejrzysty.
Smak:
Mieszanina nut mlecznej czekolady, z nutami palonymi. Delikatnie kwaskowaty posmak, trochę w stylu lekko palonej kawy. Laktoza jest wyraźna, ale nie dominująca. Słody palone wnoszą do tego piwa kawową kwaskowatość i wytrawność...
Jeśli chodzi i balans - to to piwo jest jest na pograniczu piwa słodkiego - od laktozy, oraz kwaskowatego i wytrawnego - od słodów palonych...
Goryczka niska, wnoszona głównie przez słody palone. Piwo w miarę pełne, ale nie jest zbyt słodkie. Wysycenie umiarkowane, nieznacznie w stronę wysokiego - delikatnie szczypie w język.
Ocena: 7.25/10
Przyzwoity, stylowy, poprawny Milk Stout ;-) Nie zaskodziłoby mu troszeczke mniejsze wysycenie, więcej słodyczy oraz laktozy, oraz delikatnie mniej słodów palonych - przez co piwo byłoby nieco bardziej słodsze i MILK, a troszeczkę mniej palone i wytrawne ;-)
Inne recenzje:
http://ocen-piwo.pl/N%C3%
http://www.polskikraft.pl/
http://piwazazywa.blogspot.
http://www.ratebeer.com/beer/
http://nachmieleni.pl/rodeo/
http://www.pijeszto.pl/kujawski-browar-regionalny-osowa-gora/rodeo
https://untappd.com/b/kujawski-browar-regionalny-osowa-gora-rodeo/1619130
http://www.wykop.pl/wpis/18283037/milk-stout-i-rauchbock-z-kujawskiego-browaru-regio/
https://www.browar.biz/forum/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz